barbara duurzaammerged.png

DUURZAAM

politicus barabara oomen vecht voor jou rechten met duurzaamheid klimaatmars studenten

Studenten van Barbara's college tijdens een klimaatmars

Als wij de klimaatcrisis niet aanpakken, heeft al het andere ook geen zin. De PvdA staat voor een schone, duurzame en eerlijke koers. Hiervoor staat het verkiezingsprogramma vol concrete plannen om Nederland, en de wereld, mooier te maken. 

Barbara wil juist daar heel graag aan bijdragen. Zij herinnert zich zomerdagdagen in de berm als jong meisje en vindt het onverteerbaar dat zoveel van die bloemen, bijen, biodiversiteit voor eeuwig verdwenen is. Zij wil graag dat onze kinderen en kleinkinderen in een mooiere wereld leven, in plaats van waar wij nu op afstevenen. Als jurist pleit zij voor de rechten van toekomstige generaties. En gelooft zij dat de onze daar zorg voor draagt. 

Wij zijn de eersten die de klimaatcrisis voelen, en de laatsten die er iets aan kunnen doen. Daarom startte zij in Zeeland de Young Energy Society Challenge, met alle middelbare scholen en heel veel basisscholen. Werkt zij aan een Green Deal Zeeland. Zet zij in op de rol van lokale overheden bij klimaatverandering. Er is geen planeet B. 

Meer weten?

politicus barabara oomen duurzaamheids klimaatmars
gelijke rechten zeeland op het gebied van duurzaamheid

Barbara over haar rol bij de Green Deal Zeeland